In Luik kwamen op 11 oktober alle ‚emr connect‘ projectpartners bijeen en hebben ze over de voortgang van het project gerapporteerd. In het regeringspaleis van de provincie Luik vond een intensieve uitwisseling plaats. Naast de mijlpalen die tot nu toe zijn bereikt, werden ook bestaande uitdagingen besproken.

Hoewel heel wat zaken konden worden gerealiseerd, zoals de uitbreiding van het NRW-tarief tot Heerlen, de oprichting van een Velocity-station aan Nederlandse zijde in Kerkrade en de organisatie van de eerste Euregionale zomerschool met studenten van universiteiten in de Euregio Maas-Rijn, staan de komende twee jaar nog veel meer maatregelen op het programma om de grensoverschrijdende mobiliteit te verbeteren.

Zo zullen de inspanningen in de komende maanden in het bijzonder betrekking hebben op stappen in het kader van de RE 18, die vanaf het einde van het jaar zal lopen tussen Aken en Maastricht. Zo is onder andere een uitbreiding van het proefproject voor grensoverschrijdende eTicketing gepland alsook de instelling van euregionale klantenbalies in Aken, Heerlen en Maastricht. Bovendien werken de stad Aken, Arriva en ASEAG intensief samen om de elektrificatie van de buslijn 44 te vergemakkelijken.

Deze maatregelen zijn bedoeld om het lokaal grensoverschrijdende verkeer te verbeteren en moeten helpen om de verschillende regio’s van de Euregio Maas-Rijn beter met elkaar te verbinden.